Payrolling oplossing voor zzp’ers.

Steeds vaker werken zzp’ers via een payrollbureau zoals About Payrolling. About verzorgt de salarisverwerking en de afdrachten voor loonbelasting en sociale premies. Zo neemt zij de administratieve rompslomp uit handen, waar een zzp’er niet op zit te wachten. About voorkomt een fictief dienstverband, schijnzelfstandigheid en een naheffing voor zzp’er en organisaties. Zo laat About organisaties en zzp’ers op een juridisch verantwoorde en correcte manier samenwerken.

Hoe werkt payrolling in de praktijk?

De zzp’er vindt zelf of via een intermediair zijn opdrachtgevers. Samen met hen maakt hij afspraken over de opdracht en het tarief. De zzp’er geeft aan About Payrolling door hoeveel uur hij gewerkt heeft en voor welk tarief. Na akkoord van de opdrachtgever maakt About Payrolling het salaris aan de zzp’er over. Vervolgens stuurt About Payrolling de rekening naar de opdrachtgever(s). De zzp’er heeft dus geen gedoe meer met facturen, maar krijgt aan het einde van de afgesproken periode gewoon dat wat hij verdient op zijn rekening bijgeschreven. Dat scheelt administratie.

Profiteren van een vangnet

Veel zzp’ers vinden het fijn feitelijk gewoon in dienst te zijn. De zzp’er heeft daardoor alle voordelen die normale werknemers ook hebben als het gaat om sociale verzekeringen. Voor de uren dat hij in dienst is, is hij verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte. Netto houdt een zzp’er dan wat minder over aan een opdracht, maar hij is dan wel (deels) verzekerd. Sommige zzp’ers vinden het voordeel van de verzekering genoeg om veel uren te maken bij About Payrolling.